soos

Oh my Soos!

En toen vierde ik afgelopen vrijdag zomaar opeens de opening van de SOOS. Hè wat? Ja, ik snap helemaal dat dit rauw op je dak komt vallen. Want geheel in de lijn van mijn leven is ook de Soos een dingetje waarvan uitleg pas volgt na de actie. Maar goed, die Soos dus. Wat is de Soos en wat ga ik er doen? De Soos is een pand in hartje Jordaan dat ik samen met Anne Eva (= 1 en dezelfde persoon) en Nina heb omgetoverd tot kantoor. Ons kantoor.

HOLD IT RIGHT THERE!

Wie zijn Anne Eva (nog steeds 1 en dezelfde persoon) en Nina dan? Nou, dat zijn dus twee colleginnen. Collega-vriendinnen. Samen zijn we 3 meiden met ieder hun eigen project. Zo heeft AE haar eigen sieradenlijn (æva amsterdam, kopen nu) en blogt & vlogt Nina over tech, gadgets, apps en alles wat daar mee te maken heeft op alwayswith.com. We hebben elkaar leren kennen in het werkveld, maar elkaar gevonden in de vrijmibo’s en de kroeg. Hell yes.

Want waarom toch altijd maar zo hard werken en dan je successen niet vieren? Hard werken en minstens zo hard borrelen, daar moet op gedronken worden! En dus ontstond zo het idee over een eigen kantoor – de Soos – al snel. Een creative workspace waar je met plezier iedere dag naar toe komt. En dus een kantoor waar je niet alleen heen gaat om te debatteren over online media, marketing en advertising. Maar óók om te kletsen over dronkenvrouwschap, valpartijen en de verkeerde shotjes. Eigenlijk dus een soort van woman cave 2.0, maar dan totally Instagram-waardig (echt waar, kom maar kijken!).

Sóós spannend!

Maar wat ga ik dan doen vanuit de Soos? Ha goeie vraag. Met de Soos willen we vooral een ruimte creëren waarin we elkaar adviseren en inspireren. Ieder voor zich, maar samen met zijn allen. Dat idee. En dus beschouw ik de Soos als duwtje in de rug om nu mijn eigen dromen achterna te gaan. Want hoewel ik inmiddels al bijna 2 jaar goed aan de bak als freelancer ben, stiekem heb ik altijd gedroomd van mijn eigen online magazine. En dus ben ik daar op dit moment volop mee bezig. Sóós spannend! Begrijp me niet verkeerd, ik werk echt voor de leukste opdrachtgevers ooit (waaronder yourlbb, lezen nu) en wil dit ook zeker blijven doen. Want juist de variatie vind ik zo leuk aan het hele freelance gebeuren. En precies daarom hoop ik nu het beste van twee werelden – in opdracht voor anderen en in opdracht voor mezelf – te gaan combineren. Je kunt het een beetje zien als je eigen tuintje beplanten in plaats van wachten tot dat iemand je bloemen koopt (mooi!).

Alles voor mijn eigen idee moet nog vorm krijgen, dus laat het me zeker weten als je tips, advies of doekoe hebt. Ik kan je ontvangen in een pareltje van een kantoor waar de deur altijd voor je open staat. Bovendien is mijn inbox nu nog vrijwel leeg, dus zijn mailtjes hartstikke snel gelezen en beantwoord (lise@lizert.com). Wil je verder op hoogte blijven van mijn pieken, dalen, falen en al dan niet slagen? Check regelmatig deze website of meld je aan voor Lise’s Wekelijkse Update door een mailtje te sturen naar lise@lizert.com. Tuttuttut!

oh my soos 1

 

Related Posts

3 Comments

 • noorstravers@gmail.com'
  Reply Noor 4 oktober 2016 at 6:00 pm

  Klein fijn topwijf dat je d’r bent.

 • daan@lokaal20.nl'
  Reply Daan 5 oktober 2016 at 7:47 am

  Super veel succes! En leuk geschreven dit!
  “Eigenlijk dus een soort van woman cave 2.0, maar dan totally Instagram-waardig” haha yehh

 • Reply Idris Elba boven alles // LIZERT.com 18 oktober 2016 at 6:10 pm

  […] kort rondje op de Soos resulteerde in deze 5 punten waarom Idris Elba gewoon een kei lekker ventje […]

 • Leave a Reply