Leonardo DiCaprio speelde zijn beste rol ooit tijdens de Oscars

Well played, Leonardo DiCaprio, well played.

Nog even over Leonardo DiCaprio tijdens de Oscars. Ik heb het filmmateriaal eens goed geanalyseerd en volgens mij heb ik ‘m door. Vergéét zijn rollen in Titanic, The Aviator, Wolf of Wall Street en The Revenant. Want Leonardo DiCaprio speelde zijn beste rol ooit tijdens de avond van de Oscars zelf.

Laat ik het je even uitleggen: Leonardo is een übermensch. Een master brein. Een genie. En gewoon een heel lekker ventje. Alleen hebben jij en ik dat niet door (ik nu dus wel, jij dadelijk ook. Geen dank!) Zijn speech wijdde hij, heel nobel, aan de climate change. Dat is natuurlijk super slim bedacht. Daarmee schuift hij zichzelf op zij en denkt-ie aan een hoger doel: Moeder Aarde. Zijn speech was hét moment om zijn eigen ego te strelen, om een subtiele sneer naar de Oscar-jury te geven. Maar nee, hij cijferde zich zelf weg en greep deze kans aan om het te hebben over de klimaatproblematiek. Wat een aristocrat.

Maar wat nog slimmer is, is zijn optreden daarna. De rol die volgde. Toen hij fresh verworven gouden beeldje liet graveren met zijn naam. Dat was pas echt geniaal. Op het filmpje (zie boven) is te zien hoe hij heel nerveus in afwachting is van het beeldje met zijn naam. Hij tikt wat klungelig op de balie en weet zich geen goede houding te geven. Wat wil je ook, dit is het moment waarop-ie jarenlang heeft gewacht. Alle ogen zijn op hem gericht. Iedereen wil zijn reactie zien. Geen wonder dat Leo nerveus is. Want hoe neem je zo’n beeldje, dat je al zo lang al zo graag wilt nou in ontvangst? Ik zou ook zenuwachtig zijn. Maar nu komt-ie: LEO IS NIET ZENUWACHTIG. Nee natuurlijk niet! Zo doet-ie, en dat maakt ‘m zo’n lekker ventje. Dat maakt Leonardo DiCaprio die übermensch.

Leo zenuwachtig? Hij weet wel beter. Want Leo wéét dat elke vrouw hem wil, en elke man wil ‘m zijn. Alle blonde modellen onder de 25 jaar heeft hij gehad, maar zelf is ie niet ziek afgetraind. Naar de uitreiking neemt hij zijn moeder mee, in plaats van een of andere bimbo. En precies dat maakt Leonardo very like-able. Gewoon een lekker ventje, die keihard in zijn vuistje zit te lachen als ie de dag erna alle koppen leest met: LEONARDO INCREDIBLY NERVOUS WHILE WAITING FOR HIS OSCAR ENGRAVING. SO CUTE!

Well played, Leo. Well played!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply