Justin Bieber, het spijt mij ook

Voor Justin Bieber geldt zeker: zijn imago kwam te voet, ging te paard en kwam opnieuw te straaljager. Met zijn zoetsappige liedjes was hij jarenlang hét popidool voor tienermeisjes. Groeide je K3 voorbij, dan stond JB voor je klaar. Hij was de hartendief van elk hysterisch, onzeker pubermeisje. De leider van de Beliebers.

Maar ook Justin werd ouder en wilde niet langer met de poppen spelen. Hij werd opstandig en de rebel kwam los. Buitensporige avontuurtjes – zoals het bekogelen van de buren met eieren – volgden en het internationale publiek keek toe. Er volgde een taakstraf en zijn imago hing aan de wilgen.

Vervelend, verwaand en verpest werd zijn nieuwe stempel. En terecht, want het succes was hem 1) in de schoot geworpen en 2) naar het hoofd gestegen. Hoe deze jongeman zo’n leger aan beliebers kon verzamelen, heb ik nooit begrepen. Hem zien vallen van zijn troon vond ik daarom ook niet zo erg. De wereld was klaar met zijn verwaande en vooral respectloze gedrag en zag eindelijk wat ik al die jaren al zag.

Gelukkig. Maar toen kwam daar The Roast of Justin Bieber. Anderhalf uur lang zou Biebs worden afgezeikt door de grootste sterren van de wereld. Alle A-listers waren aanwezig – wilden aanwezig zijn – en het publiek vormde de grootste it-crowd die je maar kon hebben. Want die roast van Biebs, die zou gróóts worden. En dat was ‘ie, of toch niet?

Want Biebs werd niet geroast, hij werd eigenlijk alleen maar geprezen, anderhalf uur lang. Er werd geapplaudisseerd en Justin bleek zo slecht nog niet. Wat had hij leuke humor. Zijn straaljager begon duidelijk met vliegen. Zijn Apology-tour volgde, want Justin wilde de wereld zijn excuses aan bieden. Hij had zo’n spijt. Hij werd een reguliere gast bij Ellen Degeneres – de sympathieke lesbienne talkshow host – en deed mee aan de carpool karaoke van James Corden – de vriendelijke Britse comedian.

Beide programma’s boden het perfecte podium voor Justin’s humor. Want die had hij zeker wel. Daarna dropte hij twee monster hits: What do you mean en Sorry, beide afkomstig van zijn nieuwe album. Pakkende melodietjes met een beat zoals we die niet van JB kennen. Vooral met die laatste sloeg hij de spijker op zijn kop. Sorry. Hiermee zegt hij voor de allerlaatste keer sorry. Tegen ex Selena, maar ook tegen jou en mij.

Het gaat niet om hem, maar om ons. Is hij om die reden zelf niet te zien in zijn videoclip? In plaats daarvan zien we een leger aan uitbundige dansende meisjes die niet zo maar een excuses accepteren, zelfs niet van Justin. En daar zit de crux: we zijn te streng geweest. Want Justin Bieber is wél leuk. En zijn muziek ook! Dus Justin, het excuses is geheel aan onze kant.

Sorry, Justin, dat we je al die jaren onderschat hebben.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply