Hi Yolanthe,

Ben ik weer. Ik zit net door m’n Instagram-feed heen te scrollen en zie opeens jouw twee foto’s samen met Xess Xava. Met zijn getuite lipjes en vale huidje in z’n kerstmannenpakje, cute! Ook leuk hoe-ie met zijn heldere doppen recht de camera in kijkt zoals alleen 2,5 maand oude baby’s dat kunnen. Echt leuk! Beide foto’s zijn hartstikke schattig natuurlijk, maar ik wil toch even een kritische noot kraken. Want je zou het toch niet meer doen?

Ik dacht dat we dat hadden afgesproken en nu doe je het weer! Beter gezegd, voor de derde keer! Als het niet vaker is… Kijk, hoe lullig is het voor Xess dat je de kleur van zijn ogen photoshopt? En dan ook nog eens op beide foto’s in verschillende kleuren (dom dom dom)… We weten inmiddels van jouw drang naar perfectie, maar moet je hem hier in mee slepen?

Hij – het is een hij toch? Of is dat ook niet waar? – is nog geen drie maanden oud en nu al niet goed genoeg zoals-ie is. Het is super leuk dat-ie gedrapeerd als een handtas over je arm recht in de camera kijkt, máár: Xess is geen handtas! Dat is natuurlijk een beetje moeilijk te begrijpen voor je maar je kunt de kleur van zijn ogen, de vorm van zijn gezicht of de grootte van zijn neus niet zo uitkiezen als dat je bij het kiezen van je it-bags doet. Zo werkt dat niet bij een baby. Ook kun je hem niet ruilen, je zult ‘m moeten nemen zoals ie is.

Denk aan die lange termijnplanning, Yo! Want ook Xess gaat ooit in de modder spelen, thuis komen met de gaten in zijn broek, gekke bekken trekken en blauwe plekken en puberpuisten krijgen. Hoe moet het dan? Dan voldoen die Instagram-filters niet meer en bovendien zit je dan met een gekwetst jochie thuis. Stel nou dat Xess zijn onzekerheden gaat weg eten! Dan heeft De Zoon van Yolanthe Sneijder-Cabau van Kasbergen dadelijk obesitas, wie neemt jou dan nog serieus? Dan krijg je geen filmrol of presentatieklus meer te pakken hoor! Nee, het is beter voor iedereen als je hier nu mee stopt. Laat Xess Xess zijn en houd het alleen bij jezelf. Misschien wat meer oogschaduw de volgende keer?

Liefs, Lise

Related Posts

2 Comments

 • rosalinebeerens@gmail.com'
  Reply Rosaline 24 februari 2016 at 9:46 am

  Lise! Ik hou zo van deze schrijfstijl!!! Laat die columns van je maar komen 🙂
  succes en liefs XX

  • Reply Lizert 24 februari 2016 at 9:50 am

   Haha, wat lief! Ben toevallig bezig met een nieuwe column die later vandaag online komt. Keep you posted! X

  Leave a Reply